[vc_row full_width=”stretch_row”][vc_column][foundry_page_title icon=”ti-ruler-pencil” layout=”left-large-image” title=”Veckans Studietips” subtitle=”Hur man lär sig mer under en kortare tid” image=”2139″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Spaced Learning

Använd Flashcards för att lära dig mer på kortare tid.

Att studera i korta intervaller, ta pauser och sedan repetera är i korta drag Spaced Learning. En metod för att på kortare tid kunna ta in mer information och komma ihåg det längre.

Ett enkelt sätt för att främja detta är att använda Flashcards. Gör enkla Flashcards tillsammans med barnet eller låt det göra egna. De kan se ut hur som helst egentligen, men det viktiga är att dela upp det som ska läras i lagom mängd och efter kategori. Använd text och/eller bilder.
Exempel på Flashcard inom ämnet Biologi för årskurs 6:

Vi tycker det är trevligt om man gör sina egna flashcards på riktigt papper (främjar dessutom sitt muskelminne), men föredrar man att göra dem digitalt så finns det många programvaror på Internet där man kan skapa sina egna Flashcards. Exemplet ovan använder sig utav Quizlet.

 

Källor:

Sisti, H. M., Glass, A. L., & Shors, T. J. (2007). Neurogenesis and the spacing effect: Learning over time enhances memory and the survival of new neurons. Learning & Memory, 14(5), 368-375. doi:10.1101/lm.488707

Gupta, J. (2016, January 23). Spaced repetition: a hack to make your brain store information. Retrieved November 10, 2017, from https://www.theguardian.com/education/2016/jan/23/spaced-repetition-a-hack-to-make-your-brain-store-information[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_empty_space height=”50px”][vc_column_text]

Få nya studietips, artiklar och boktips för barn varenda vecka.

[/vc_column_text][contact-form-7 id=”67″][foundry_sharing][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Fler inlägg

[/vc_column_text][foundry_blog][/vc_column][/vc_row]