[vc_row full_width=”stretch_row”][vc_column][foundry_page_title icon=”ti-ruler-pencil” layout=”left-large-image” title=”Veckans Studietips” subtitle=”Effektivisera ditt studerande med hjälp av pauser” image=”1426″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Ta pauser under studerandet!

Hjärnan är som mest perceptiv när något är nytt och en förändring sker. Till och med små korta pauser under intensivt pluggande inför ett slutprov eller redovisning bidrar dramatiskt till att man kan bibehålla fokus på uppgiften.

”Konstant stimulering registreras av våra hjärnor som oväsentligt, till den punkt som hjärnan raderar den från vårt medvetande.” säger Alejandro Lleras, professor i Psykologi med fokus på hur uppmärksamhet fungerar.

Källor:

https://www.sciencedaily.com/releases/2011/02/110208131529.htm[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_empty_space height=”50px”][vc_column_text]

Få nya studietips, artiklar och boktips för barn varenda vecka.

[/vc_column_text][contact-form-7 id=”67″][foundry_sharing][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Fler inlägg

[/vc_column_text][foundry_blog][/vc_column][/vc_row]